منشا دانه های آناتو
نامی که برای آناتو در آمریکای لاتین استفاده شده است ، achiote است. دانه های آن از زمان آزتک ها و مایاها به طور گسترده در سراسر آمریکای مرکزی و لاتین مورد استفاده قرار گرفته است. نام لاتین خود را (bixa orellana) از Francisco de Orellano ، کاشف قرن شانزدهم آمازون گرفته است. آزتک ها و مایاها آناتو را مقدس می دانستند. آنها از آن به عنوان رنگ بدن و جایگزین خون در مراسم خود استفاده می کردند. آنها همچنین از آناتو به عنوان جوهر برای نوشتن و به عنوان دارو برای درمان بیماری های مختلف استفاده کردند.
دانه آناتو رنگ نارنجی مایل به قرمز به غذا می دهد ، علاوه بر این بخاطر استفاده و کاربردهای متفاوت ، آناتو به یک ماده غذایی موثر تبدیل شده است. آزتک ها آن را به ژوكولاتل (شكلات) خود اضافه كردند تا رنگ عميق تری بگیرد و همچنين برای رنگ بهتر به غذاهای مختلف اضافه میکردند.
در قرن هجدهم اروپایی ها در آمریکای لاتین صادرات آناتو را آغاز کردند. هند و جنوب شرقی آسیا تولید کنندگان اصلی ادویه در قرن هجدهم بودند. دست یافتن به این واقعیت که آناتو در روغن حل می شود ، باعث شد که کمتر به عنوان یک ماده رنگی در نساجی نسبت به مواد غذایی استفاده شود. این ماده برای رنگ دهی به طیف وسیعی از غذاها از کره گرفته تا محصولات تخم مرغ و ادویه جات مورد استفاده قرار می گرفت.
آناتو امروزه نیز به عنوان رنگ غذایی استفاده می شود. در یک زمان بخاطر ارزان بودن رنگهای غذایی مصنوعی کمتر از دانه آناتو استفاده شد ، اما پس از مدتی بخاطر انزجار عمومی از رنگ های مصنوعی در غذا ، دانه آناتو دوباره به گزینه محبوب تبدیل شده است. آناتو در حال حاضر یکی از پرکاربردترین رنگهای خوراکی صنعتی است.
میوه آناتو
میوه آناتو دانه است که از گیاه بیکسا اورلانا (Biva orellana) که عمدتاً در آمریکای مرکزی و جنوبی و شرق آسیا رشد می کند، استخراج می شود.
به طور سنتی دانه های آناتو به عنوان ادویه مصرف می شوند و اغلب قبل از افزودن به سوپ و غذاهای گوشتی با سایر مواد اولیه مخلوط میشوند.
دانه ها در خوشه های بزرگی در میوه ای کپسولی رشد می کنند که بعد از برداشت، در برابر نور خورشید خشک شده و سپس خوشه ها را شکسته و توسط دست برداشت می کنند.
رنگدانه اصلی آن بیکسین (Bixin) است که یک کاروتنوئید طبیعی است که در پوشش نازک دانه یافت می شود. این رنگدانه به طرق مختلف استخراج می شود تا عصاره های محلول در روغن، سوسپانسیون های روغنی یا عصاره های محلول در آب حاصل شود.
عصاره های محلول در روغن با استخراج دانه های آناتو با روغن گیاهی داغ حاصل می شود که محصول حاصل مقدار کمی رنگ دارد. به طور نمونه ۰٫۱ تا ۰٫۲ درصد بیکسین دارد که به صورت بیکسین با قدرت انحلال کم در روغن است.
مشخصات عطر و طعم آناتو
آناتو را غالباً دارای عطر و طعمی توصیف می کنند که ترکیبی از طعم فلفلی و آجیلی با کمی رایحه گل است. برخی از افراد همچنین قادر به تشخیص نت های دودی و شیرینی ملایم آناتو هستند. طعم آناتو برای غذاهای برنج و مرغ عالیست . آناتو همچنین مکمل ادویه های دیگر مانند پیاز و برگ بو است.
فواید سلامتی آناتو
آناتو به دلیل ترکیباتی که در آن وجود دارد طیف وسیعی از فواید سلامتی را دربر می گیرد . این خواص شامل:
کاروتنوئیدها: آناتو منبع بسیار خوبی از کاروتنوئیدها است که اصلی ترین آنها بیکسین است که محلول در چربی است. آناتو به طور معمول از نظر وزنی بین 70 تا 80 درصد بیکسین است. کاروتنوئیدهای موجود در آناتو همچنین آنتی اکسیدان های موثری هستند که به جلوگیری از تخریب ماکولا و آب مروارید و در نتیجه حفظ سلامت چشم کمک می کنند.
ترکیبات ضد میکروبی: در مناطق روستایی کلمبیا ، آناتو یک داروی محبوب مردمی است که برای درمان بیماری هایی مانند التهاب لثه ، برونشیت و زخم های آلوده استفاده می شود. اثر بخشی آن به دلیل خاصیت ضد میکروبی است. آناتو همچنین در برابر کاندیدا آلبیکنس موثر است.
کلسیم: دانه های آناتو حاوی مقادیر زیادی کلسیم هستند ، به این معنی که برای افزایش تراکم استخوان ها موثر هستند بنابراین باعث تقویت آنها می شود.
فولات: دانه های آناتو سرشار از اسید فولیک است ، به این معنی که می تواند برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در نوزادان مفید باشد.
موارد استفاده معمول از دانه های آناتو
از آنجا که طعم دانه آناتو نسبتاً ملایم است ، یکی از راه های استفاده از آن در recado است که یک خمیر ادویه است که در جنوب مکزیک استفاده می شود. در این خمیر ، دانه خرد شده آناتو با پودر چیلی ، پونه کوهی و سایر ادویه جات ترکیب می شود. از این خمیر می توان برای مرینت ماهی ، مرغ یا گوشت استفاده کرد. آناتو به ویژه برای غذای مخصوص یوكاتان به نام conchinita pibil كه یك غذای كباب شده است ، بسیار محبوب است.
استفاده از دانه های آناتو برای استفاده در برنج و مرغ یا چلومرغ آمریکای جنوبی محبوب و رایج است. با قرار دادن دانه های آناتو در روغن داغ می توانید روغن آناتو درست کنید که این روغن آناتو می تواند به عنوان یک روغن برای سوپ و در ظروف برنج در پایان کار استفاده شود.
آناتو و عصاره های آن امروزه به عنوان ماده رنگی در بسیاری از فرآورده های غذایی فرآوری شده مانند پنیرها ، نوشابه های لبنی ، کره و مارگارین ، کیک و سایر محصولات پخته شده ، سیب زمینی ، تنقلات و غلات صبحانه به طور گسترده استفاده می شود.
علاوه بر این آناتو به دلیل طعم کمی شیرین و فلفلی به عنوان چاشنی برای افزایش عطر و طعم غذاها مورد استفاده قرار می گیرد. این رنگ خوراکی به اشکال مختلفی از جمله پودر ، خمیر ، مایع و به صورت اسانس عرضه شده و مورد استفاده قرار می گیرد.
کاربردهای رنگ آناتو
آناتو یک جایگزین طبیعی برای رنگ های مصنوعی در مواد غذایی است. این ترکیب از ارزش تجاری ویژه ای در ایالات متحده برخوردار است زیرا سازمان غذا و دارو ، مواد رنگی مشتق شده از آن را معاف از صدور گواهینامه در نظر گرفته است.
از دانه های آناتو آسیاب شده که اغلب با سایر دانه ها یا ادویه ها مخلوط می شود ، به صورت خمیر یا پودر در آشپزی به ویژه در غذاهای آمریکای لاتین ، جامائیکا ، بلیز ، چامورو ، ویتنامی و فیلیپینی استفاده می شود. در گوام از آن برای تهیه یک غذای اصلی که شامل برنج با طعم آناتو است همراه با پیاز ، سیر ، کره و سایر ادویه هاست استفاده می شود.
آناتو در حال حاضر برای ایجاد رنگ زرد یا نارنجی به بسیاری از غذاهای صنعتی و نیمه صنعتی از جمله پنیر ، بستنی ، محصولات نانوایی ، دسرها ، مواد پر کننده میوه ، ماست ، نوشیدنی ها ، کره ، روغن ، مارگارین ، پنیر فرآوری شده و چربی اضافه می شود و در اتحادیه اروپا با شماره E160b شناخته می شود.
ایمنی و عوارض جانبی رنگ آناتو
به طور کلی Annatto برای اکثر افراد ایمن به نظر می رسد اما برخی از افراد ممکن است به آن واکنش آلرژیک نشان دهند که علائم آن شامل خارش ، تورم ، فشار خون پایین ، کهیر و درد معده است.
در بعضی شرایط ، آناتو ممکن است علائم سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را تحریک کند. زنان باردار یا شیرده نباید آن را در مقادیر بالاتر از مقدار معمول در غذاها مصرف کنند ، زیرا مطالعات کافی در مورد ایمنی این رنگ در این جمعیت ها انجام نشده است.
اگر هنگام مصرف این ماده غذایی رنگی یا مواد حاوی آن عوارض جانبی ناراحت کننده ای مشاهده کردید ، بلافاصله استفاده از آنها را متوقف کرده و به مراکز درمانی مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید